Форум будућих академаца


Према члану 26 Закона о Правосудној академији, број полазника Правосудне академије одређују Високи савет судства и Државо веће тужилаца према процени броја слободних судијских и тужилачких места у години која следи након године у којој полазници завршавају почетну обуку за судије и тужиоце увећаном за 30%. Генерације полазника би требало да броје од 70-100 полазника годишње.

Прочитајте текст у дневним новинама Данас о опструкцији уписа нових генерација на Правосудну академију.

УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА ПОСТАНЕТЕ СУДИЈА ИЛИ ТУЖИЛАЦ АЛИ…

Немате могућност да волонтирате годинама…или то једноставно не желите…

Немате рођака или пријатеља који може да Вам помогне… или не желите да га зовете…

Не желите да своју енергију трошите на лобирање за први избор на правосудну функцију, већ на учење и усавршавање…

Уколико делите вредности за које се залажемо и имате амбицију да на транспарентан начин постанете део правосудног система Републике Србије, на тај начин што ћете положити тежак и свеобухватан пријемни испит на Правосудној академији, а након завршене почетне обуке постати носиоци правосудних функција на основу јасних, мерљивих и објективних критеријума, наша је дужност да Вас у томе охрабримо и помогнемо Вам. Желимо да се заједно боримо да управо тако изгледа долазак на правосудну функцију.

Уколико желите да сазнате више о Правосудној академији, постаните члан нашег ФОРУМА БУДУЋИХ АКАДЕМАЦА бесплатно или нам пишите на alumniklub.pars@gmail.com и чланови Алумни клуба ће радо одговорити на свако Ваше питање. Такође, редовно ћемо Вас обавештавати о свим питањима од значаја за упис, а непосредно пред пријемни испит биће одржано и саветовање са колегама којe похађају почетну обуку од којих у неформалном разговору можете сазнати све што Вас интересује.

[contact-form-7 id=”830″ title=”Постани члан нашег Клуба симпатизера”]