Организационе промене у АКПА

Alumni klub logoНа седници Председништва Алумни клуба Правосудне академије (AKPA) одлучено је да се Мирко Илић, полазник 4. генерације Правосудне академије, именује за Повереника за праћење рада Државног већа тужилаца (ДВТ). Председништво је ову одлуку донело процењујући да ће у наредном периоду постојати посебна потреба да АКПА прати спровођење конкурса за избор и напредовање у јавнотужилачкој организацији и да сарађује на пољу могуће измене нормативних аката везаних за рад овог државног органа, а које АКПА заговара.

Такође, на седници је усвојена оставка досадашњег потпредседника АКПА Стефана Петровића, која је дата из личних разлога. Хвала Стефану што је био са нама када нам је било најтеже.

Председништво је донело одлуку да нови потпредседник АКПА буде Ева Огњановић, досадашња чланица Председништва. Осим ње, функцију потпредседника АКПА наставиће да обавља и Бојан М. Петковић.

Председништво АКПА упућује позив заинтересованим члановима који желе да се активније укључе у рад АКПА да контактирају Председништво у наредном периоду.